Alginit a természetes talajjavító

2013-03-17

Természetes talajjavító ásványi anyag


 

ALGINIT: fosszilis alga biomasszából és elmállott tufából álló kőzet, amely 4-5 millió évvel ezelőtt keletkezett.
Olyan kőzet, amely nagyon magas százalékban tartalmaz szerves anyagot.
Tapasztalati és kísérleti úton kimutatottan a talajra, a növényekre, emberre és állatra is pozitív élettani hatással bír.
Talajjavító hatású. A homokos, laza talajok szerkezetét kedvezően megváltoztatja, jó hatással van a talaj vízmegtartó képességére. Megakadályozza, hogy a növények számára szükséges fontos tápanyagok kimosódjanak, így segíti elő azok folyamatos tápanyagellátását. Megfelelő mennyiségben és arányban felhasználva növeli a termés mennyiségét és minőségét.

Semmiféle kemikáliát vagy adalékanyagot nem tartalmaz, ahogy kibányásszák abban a  formájában kerül forgalomba. A kitermelést követően csak fizikai beavatkozással (aprítási, őrlési műveletekkel) teszik alkalmassá a talaj kondíciójának javítására.
Környezetkímélő földtani képződmény, amelynek semmiféle káros, fitotoxikus hatása nincs.
 
Talajjavításban megfelelő körülmények közt, már az első évben 20-30%-kal növeli a talaj termékenységét, korábbi érést, jobb minőséget eredményez. Hatását 4-6 évig fejti ki. Mivel az alginit természetes anyag, korlátlan ideig eltartható, túladagolni nem lehet, nem okoz perzselést vagy káros hatást nagyobb dózisa sem.
Kerti földként, keverék formájában. Más természetes anyaghoz (zeolit, tőzeg, perlit) keverve, vegyszermentes, nagy hatásfokú földkeverék állítottak elő. Az alginit alkalmazásával a cserepes- és dísznövénytermesztésben, kertben, fóliasátorban, hajtatás során, termésmennyiségi-, minőségi növekedés érhető el.
 
Starterként, gyümölcsfáknál, erdei fafajoknál az ültetőgödörbe starterként alkalmazva biztosabb megeredést, 6-13% mennyiségi növekedést, 20%-kal gyorsabb fejlődést eredményez, és kisebb a kipusztulás mértéke.
Szuszpenziós permetezéskor. A tavaszi lemosó permetezéssel letisztítják a kártevőktől , erősítik a rügybontás előtt. A vegetáció alatt a permetezése hatására nő a fák, a szőlő levelében a magnézium, mangán, vas, réz, cink mennyisége, ízletesebbek a gyümölcsök, kalcium szintjük magasabb, eltarthatóságuk jobb
 

Áruházunkban 30 kg-os zsákos kiszerelésben megvásárolható.

 

Expedient

Honlapkészítés, webdesign: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.